In this link you can find pronunciation of numbers. Listen and practise. Try to repeat alone.
This math signs will help you to work with numbers. Look at them:
2 + 1 = 3 (two plus one equals three)
5 – 3 = 2 (five minus three equals two / five take away three equals two)
x (multiplied by / times)
2 x 3 = 6 (two multiplied by three equals six / two times three equals six)
/ (divided by)
6 / 3 = 2 (six divided by three equals two)
Telling the time
What time is it? / What’s the time
- For official or usual time we describe the hour and the minutes:
It is five fifty It is five fifty five
- We use the term o’clock to refer to a full hour. Examples:
But we have other ways to tell the time. Look at the following examples:
In English we use “past” or “after to say times what the time is until half past, or 30 minutes past the hour.
We use “to” to say times before the hour from 31 minutes until the full hour.
- We use the term half (mitad) to refer to 30 minutes. 30 is the limit to use “past” or “after”. Examples:
- We use the term quarter to 15 minutes. It this is before 30 then we use “past” or “after”
- Similar to the last example. We use a quarter to refer to 15 minutes but it is after 30 so we use “to”. Examples:
- Remember to use “past” or “after” when the minutes are before 30.
- When it is after 30 minutes we DO NOT use “past” or “after”. WE USE “TO” and we point to the NEXT hour. Examples:
When speaking about the different times of the day we often use: in the morning, in the afternoon, in the evening. Be careful! In English we use at night NOT in the night
Now work with these exercises. Look at these examples:
Click here: Telling the time
You can have fun in the time you learn…